Foto’s – Ondernemers in de binnenstad hebben genoeg van alle negatieve verhalen over de binnenstad van Weert. Ze doen er alles aan om Weert aantrekkelijk te houden. En dat is precies wat ze ook willen laten zien.

Daarom staken ondernemers samen met de vastgoedeigenaren, bewoners uit de binnenstad en de gemeente vanochtend de handen uit de mouwen met een gezamenlijke schoonmaakactie.

De schoonmaakactie is één van de ideeën vanuit ondernemers die zijn opgehaald tijdens straatbijeenkomsten. Die zijn door Centrummanagent Weert georganiseerd om ondernemers te informeren en consulteren over een Bedrijven Investeringszone voor ondernemers in de binnenstad. In navolging van de BIZ voor vastgoedeigenaren die begin 2016 van start ging worden nu voorbereidingen getroffen voor een BIZ voor ondernemers. Op die manier willen vastgoedeigenaren en ondernemers de handen ineen slaan, samen investeren in een aantrekkelijke binnenstad en in centrummanagement en bovendien afrekenen met het probleem van free-riders.

Onder het mom van ´niet zeuren maar poetsen´ gingen de deelnemers vrijdagmorgen om acht uur vanaf de Markt aan de slag om Weert te laten schitteren. Met een emmer en een sopje. Ramen, deuren, stoepen en steegjes. Samen aan het werk voor een schone en aantrekkelijke binnenstad.

7 REACTIES

 1. Goed initiatief, maar dat zou men door het jaar heen ook moeten doen. In een winkel met meer personeel is er altijd wel iemand die hiervoor tijd heeft.
  Ook de horecazaken op de Oelemarkt en met name Jimmie kunnen ook eens wat meer voor eigen deur vegen of onderhoud aan het pand doen

 2. Nou Ikkes je hebt helemaal gelijk maar niet alleen de ondernemers maar ook de burgers in de wijken mogen de handjes wat meer laten wapperen, wie zie je nog met een bezem zijn stoep vegen of de afwatering langs de straatkant schoon en op stakel vrij houden. De mentaliteit van de mensen is sterk verandert de laatste 10 20 jaar maar ook de gemeente, jawel daar is ie weer de gemeente of de bedrijven die in opdracht van de gemeente de openbare ruimten moeten bijhouden moeten eens wat meer initiatief tonen bij de uitvoering van hun taken.

 3. Det klopt as unne zwaerendje vinger, maar men heeft het over de ondernemers id binnenstad en idd iedereen MOET eigenlijk voor zijn eigen deur vegen.
  Het zou ook helpen als iedereen die eten afhaalt het verpakkingsmateriaal mee naar huis zou nemen/ in vuilnisbak gooien ipv uit de raam in de berm of waar het ook terecht komt…

 4. Op de oelemarkt is het al jaren een zooitje.
  Slecht onderhouden panden,met rotte deuren en ramen.
  De vettigheid van de cafees worden met een bezem, dweil, trekker de straat op geduwd.
  Als je er fietst, is de kans groot op een lekke band ..omdat de oelemarkt bezaait ligt met glas.
  Kortom….de oelemarkt is een smerig,vettig,vuil, pleintje en een schande voor Weert.

 5. En dan breng jij mij weer op het volgende idee, laat die bekende zaken waarvan de producten over het algemeen afgehaald worden of in de directe omgeving genuttigd worden ook die omgeving schoonhouden van bijvoorbeeld die mac doosjes of die domino dozen. Hoe groot die directe omgeving moet zijn valt nader te bezien maar om elke zaak zijn wel een paar plekken aan te wijzen waar die producten worden genuttigd en waar de meeste afval ligt.

 6. Nu heb ik weinig met “ludieke” acties.Geen goede zaak. Veel ondernemers houden het voor
  de hun deur toch wel opgeruimd.
  Maar om de ondernemer nu voor het karretje te spannen om de rotzooi van anderen op te ruimen is een signaal aan de vervuiler dat hij/zij op dezelfde voet door te gaan.
  De vervuiler moet aangepakt worden.

Comments are closed.