Foto’s – De brandweer en politie zijn in de nacht van dinsdag op woensdag om 2.00 uur gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij het Franciscus Hospice aan de Doolhofstraat.

Ongeveer 5 minuten nadat de eerste brandmelding was binnengekomen, werd het brandalarm geverifieerd vanuit het Hospice. Er werd lichte rookontwikkeling en een brandgeur waargenomen. De toegesnelde brandweer trof echter geen brand(sporen) aan.

Het Hospice werd vervolgens van boven tot onder gecontroleerd. Ook buiten het pand werd een controle uitgevoerd. Men kon echter geen oorzaak vinden. Ook de wasruimte werd door de brandweer gecontroleerd, echter bleef een verklaring voor de rook en stank uit.

Samen met de vrijwilligers heeft men tot 3.20 uur het gehele pand onderzocht. De situatie was onder controle en de brandweer keerde terug naar de kazerne. In de ochtend zal nader onderzoek plaatsvinden naar de oorzaak.