Foto’s – Donderdagavond werd in de binnenstad van Weert de Sacramentsprocessie gehouden. De processie vond plaats aansluitend aan de Mis in de dekenale St. Martinuskerk.

Er liepen meer dan 25 groepen mee om het Allerheiligste te begeleiden, waaronder St. Martinus te paard, scouting St. Maarten, schutterijen en andere betrokkenen. Het geheel werd muzikaal omlijst door fluit- en tamboerkorps St. Job uit Leuken en de Koninklijke fanfare St. Isidorus uit Molenbeersel.

De stoet trok naar de tuin van het klooster van de zusters Birgittinessen. Daar werd het Allerheiligste Sacrament over een bloemtapijt gedragen. Bij het rustaltaar kregen de aanwezigen van de deken de zegen met het Allerheiligste.

Bekijk een sfeerimpressie.

3 REACTIES

  1. Nou dat vraag ik mij ook vaker af als ik in de binnenstad ben en allemaal gordijnen langs zie komen. Een zelfde opmerking maar wordt toch heel anders uitgelegd.

  2. Vroeger werden er ook Sacramentsprocessies gehouden in de buitengebieden….hier werd her en der gebeden voor de gewassen op de akkers.Tegenwoordig bid met daar niet meer voor ..maar gebruiken de boeren kunstmest en de gierton voor de gewassen op de akkers…..

Comments are closed.