Triathlon informeert omwonenden

Dinsdagavond 17 mei vond in Theater de Huiskamer de informatiebijeenkomst voor aanwonenden van het Stadstriathlon-parcours plaats.

“Een sportevenement met de grootte zoals Stadstriathlon Weert organiseer je samen”, was de gedachte achter de informatiebijeenkomst die dinsdagavond werd gehouden in Theater de Huiskamer. Vorig jaar hield de Stadstriathlon een evaluerende enquête onder atleten, vrijwilligers en Weertenaren. Daarnaast werd er gedreven gediscussieerd met de gemeente en de belangengroepen ten aanzien van de Stadstriathlon over wat er goed ging en wat er niet goed ging tijdens Stadstriathlon 2015.

Uit de evaluaties van vorig jaar kwamen een aantal punten naar voren welke tijdens de informatiebijeenkomst benadrukt werden. Zo is het loopparcours sterk gewijzigd, worden de verkeersregelaars beter geïnformeerd en verrijkt met informatie die ze kunnen verschaffen aan verkeersdeelnemers. Zo kunnen de verkeersregelaars de verkeersdeelnemers direct een alternatieve route aanbieden middels het laten scannen van een QR-code of de alternatieve route op papier.

De informatiebijeenkomst werd erg goed ontvangen. Nadien kregen de aanwezigen de kans op het stellen van vragen. Verschillende verkeerssituaties werden uitgelegd en er werd daarnaast meegedacht aan oplossingen.

Behoefte aan informatie of op en aanmerkingen met betrekking tot de Stadstriathlon op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juni? Mail dan naar: [email protected] of bekijk: www.stadstriathlonweert.nl.