Specsavers steunt Weerter EHBO

Stichting Specsavers heeft EHBO vereniging Weert uitgekozen als goed doel. Klanten die de brillenzaak in de Langstraat in Weert bezoeken kunnen zo de vereniging een steuntje in de rug geven.

Voor elk verkocht montuur of hoortoestel doneert de winkel een vast bedrag aan Stichting Specsavers Steunt. De spaarronde loopt tot en met 31 december 2016. Pas in 2017 is de opbrengst voor EHBO vereniging Weert bekend.

De EHBO vereniging Weert is erg blij met de steun. “We zijn ontzettend blij met de financiële steun van Specsavers Weert. Dat is een extra aanmoediging om ons ook in het komende jaar met veel enthousiasme in te zetten. De donatie van Specsavers is uiteraard heel erg welkom en we zullen hiervoor een heel goede bestemming vinden”, zegt Céline Linders-Balogh van EHBO vereniging Weert.

Eerste hulpverleners (EHBO’ers) verlenen eerste hulp bij levensbedreigende stoornissen zoals in de ademhaling, het bewustzijn en bij shock. Daarnaast kunnen ze wonden bij slachtoffers behandelen en natuurlijk deskundige hulp alarmeren of het slachtoffer doorverwijzen naar huisarts of spoedeisende hulp.

EHBO Weert leidt cursisten op een deskundige en leerzame manier op tot EHBO’ers. Ook heeft de vereniging een professioneel evenemententeam dat bij evenementen in de regio Weert de EHBO verzorgt op kleine, maar ook grote evenementen.

www.ehboweert.nl