Foto: v.l.n.r. Leo Kanters, Jan Kanters en Johan Martens

Het biljartteam van ’t Blaakven 1 heeft afgelopen seizoen een prachtige prestatie geleverd door voor de derde keer – steeds in dezelfde samenstelling – kampioen te worden in de hoogste klasse van de MLBB (Midden Limburgse Biljart Bond).

In deze klasse wordt de moeilijke spelsoort kader gespeeld. Na een rustige start werd in de 5e speelweek de koppositie ingenomen en die werd niet meer verlaten tot aan de voorlaatste (21e) wedstrijd. Door een 4-2 verlies moest de 1e plaats afgestaan worden aan de concurrenten van Die Drie uit Swalmen dat door een 4-2 zege het team uit Weert met 1 puntje voorbij streefde. ook hier dus spanning tot op de laatste wedstrijddag. Ze hadden het zelf niet meer in de hand maar gingen er wel voor.

Zelf eerst maar eens winnen en dan hopen op een misstap van de concurrenten. Thuis tegen Boekoel werd aan de eerste voorwaarde voldaan door met 6-0 te winnen. Toen het bericht binnenkwam dat Die Drie niet verder was gekomen dan een 4-2 zege was het kampioenschap – met 1 puntje – een feit. Het team bestaat uit de spelers Johan Martens, Leo Kanters en Jan Kanters maar ook reservespeler Jaap Blok is heel belangrijk geweest door die ene invalbeurt in het kaderspel in winst om te zetten.

In de MLBB spelen jaarlijks zo’n 250 teams in 23 klassen en daarvan waren de mannen van ’t Blaakven afgelopen seizoen dus de beste.

a.s. Zaterdag 21 mei zal de kampioenen een receptie worden aangeboden in hun thuishonk aan de Geuzendijk 35 en wel van 19.30u tot 21.00u