Het Toon Hermans Huis Weert e.o. bestaat dit jaar vijf jaar. Een moment om bij stil te staan. In die vijf jaren kreeg het Huis meer dan 9000 bezoeken. Toch blijkt nog steeds dat veel mensen nog aarzelen om het inloophuis in de Graaf Jacobstraat in Weert te bezoeken.

Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober geeft het Toon Hermans Huis in het Munttheater door middel van een unieke Theatershow een kijkje in het inloophuis. Zodat iedereen kan zien wat het Toon Hermans Huis te bieden heeft. Een flitsende aaneenschakeling van bijzondere optredens en prachtige muziek. Van Queen tot de Dijk, van rap tot rock.

Maar liefst 14 bekende zangers en zangeressen en (inter)nationale topmusici als Franck van der Heijden en Rogier van Wegberg brengen een show met bekende Nederlands- en Engelstalige popsongs. De bezoekers maken zo op een verrassende wijze kennis met het Toon Hermans Huis. De bekende entert(r)ainer en gastheer Richard de Hoop verlaagt drempels en neemt u mee in een achtbaan van emoties. De productie is in handen van een aantal makers van de succesvolle voorstelling Rogstaekers, de Legende.

Het Toon Hermans Huis Weert e.o. is een inloophuis voor iedereen die met kanker te maken krijgt en naasten, familieleden, vrienden, kennissen en nabestaanden. Naast de directe medische zorg bij kanker blijkt dat er een grote behoefte is aan psychosociale hulp. Daarin voorziet het Toon Hermans Huis. Het Huis kent geen betaalde krachten en wordt gerund door vijftig geschoolde vrijwilligers die allerlei activiteiten organiseren. Als gastvrouw of –heer of als aanbieder van welnessbehandelingen, yoga, wandelen, beeldhouwen en schilderen en nog veel meer. Mensen kunnen ook gewoon binnen lopen om geheel vrijblijvend kennis te maken en een kopje koffie te drinken. Het is een inloophuis om te praten en te zwijgen, te lachen en te huilen.

Theatershow
Toon Hermans Huis, de Theatershow wordt gehouden in het Munttheater in Weert op zaterdagavond 8 oktober om 20.15 uur en zondagmiddag 9 oktober om 14.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 29,50 pp., inclusief pauzedrankje en-hapje. Kaarten zijn vanaf 30 mei 2016 verkrijgbaar via www.munttheaterweert.nl of vanaf 1 juni via de Theaterkassa en telefonisch: 0495 513575. De opbrengst, na aftrek van de kosten, komt ten goede aan het Toon Hermans Huis Weert e.o..

Voor meer informatie kijk ook op: www.toonhermanshuisweert.nl.