Weert-Zuid heeft deze week haar 1000e deelnemer voor de buurtWhatsApp mogen verwelkomen.

Het netwerk voor de buurtwhatsapp is het afgelopen jaar sterk gegroeid. Er wordt dan ook hard aan gewerkt om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de waarschuwingsdienst. Regelmatig gaan deelnemers van het buurtpreventieteam de wijk in en spreken mensen aan op de onveilige situaties.

De buurtbewoners worden regelmatig bewust gemaakt van de aanwezigheid van de buurtapp. Dit doet men niet alleen door mensen aan te spreken, maar ook hangen er sinds maart speciale waarschuwingsborden in de wijken van Weert-Zuid en wordt de buurtpreventie gepromoot tijdens info-avonden en markten.

Het nut van de buurtwhatsapp heeft zich al meerdere malen bewezen. De succesverhalen verspreiden zich als een olievlek door de wijk en dat maakt mede-buurtbewoners enthousiast om ook deel te nemen. Het resultaat is nu dat er 1000 bewoners zijn aangesloten en de wijk veel extra oplettende oren en ogen heeft. Samen houden ze de buurt in de gaten en worden verdachte situaties snel gemeld zodat ook de politie nog sneller kan ingrijpen.

Maar hoe meer extra oren en ogen hoe beter. Aanmelden voor de BuurtWhatsApp is nog altijd mogelijk. Bekijk https://www.facebook.com/buurtpreventiekeent/ voor meer informatie. Deze Facebookpagina telt overigens ook al ruim 800 volgers. Je kan ook een mail sturen naar [email protected] De wijken die deel uitmaken van Weert-Zuid zijn Graswinkel, Keent, Moesel en Rond de Kazerne.

1 REACTIE

  1. Ik wilde me ook aanmelden voor het preventieteam. Netjes op de mail gezet met als aantekening dat ik wel eerst een bijeenkomst van de wijk wilde meemaken om achter bepaalde intell te komen, zoals doelstellingen, hoeveelheid verplichte deelname per week/ maand etc…en ik had om een reactie gevraagd, maar uiteindelijk heb ik die nooit gekregen.
    En eerlijk gezegd, gefeliciteerd met je 1000ste deelnemer, maar ik doe niet meer mee. ( En nee, ik heb geen wrok gevoelens, ik heb ondertussen betere dingen te doen).

Comments are closed.