1000ste WhatsApp-deelnemer

Een mijlpaal is bereikt, de WhatsApp-groep van Weert-Zuid heeft onlangs de 1000ste deelnemer verwelkomd. De snelle groei is te danken aan de inzet van veel mensen in Weert-Zuid. De groep startte in september 2015 en boekte al snel succes. Dankzij hun inzet is het aantal woninginbraken in dit gebied fors gedaald. Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie.

Veel bewoners uit Weert-Zuid zetten zich in om het gebied veilig te houden. Zij nemen bijvoorbeeld deel aan de WhatsApp-groepen en buurtpreventieteams. Deze zijn in samenwerking met de wijkagenten, Wonen Limburg, Punt Welzijn, de gemeente Weert en wijkbewoners opgericht.

Het buurtpreventieteam heeft als taak om preventief én actief duidelijk zichtbaar een ronde te maken in de eigen buurt op verschillende dagen en tijdstippen. De deelnemers van dit team melden verdachte of criminele activiteiten direct bij de wijkagent.

De deelnemers van de WhatsApp-groepen hebben de mogelijkheid om elkaar direct te informeren over verdachte situaties. Hierdoor is iedereen in jouw buurt meteen alert en kan er informatie worden verzameld die belangrijk is voor de politie.

Wil jij ook een steentje bijdragen? Mail dan jouw volledige naam, adresgegevens, gsm-nummer en e-mailadres naar: [email protected]