Aankleding restaurant mag blijven

Foto via Facebook.com/zowolar

Afgelopen zaterdag kreeg restaurant Zowolar in de Kromstraat een tik op de vingers omdat zij stoeltjes en palmen bij hun restaurant hadden neergezet. Deze mogen nu echter blijven staan.

Volgens een vertegenwoordiger van de gemeente belemmerde het restaurant hiermee de doorgang. De restauranteigenaar was verbijsterd en plaatste een bericht op Facebook. Het bericht ging viraal door Weert en werd honderden keren gedeeld. Uit veel reacties bleek dat de Weertenaren verbaasd waren over het besluit. Ook de politiek mengde zich in de discussie en zei toe vragen te gaan stellen tijdens de commissievergadering.

Woensdag mocht de restaurant-eigenaar op gesprek komen op het stadhuis. De gemeente kwam terug van haar opmerking en had de heugelijke mededeling dat de stoeltjes en palmen mochten blijven staan in het steegje. “Wij zijn hier ontzettend blij mee en de gemeente erg dankbaar voor!”, aldus Zowolar.