Op zondag 24 juli a.s. wordt voor de dertiende keer de Bantopa Party gehouden. De Bantopa Party is een evenement dat jaarlijks op de Weerter Nieuwe Markt wordt gehouden met de bedoeling dat mensen uit uiteenlopende culturen elkaar ontmoeten. Bantopa is Papiaments en betekent letterlijk: laten we elkaar ontmoeten.

Feest met muziek
In de achter ons liggende dertien jaar is Bantopa Party veranderd van een muziekfestival naar een feest met muziek, dans en vele workshops en demonstraties en sinds vorig jaar staat de muziek weer centraal. “De grote bands werden in de jaren daarvoor opgehouden door kleinschalig demonstraties elders op het plein”, aldus Fakier Paulina. Hij is ook dit jaar eindverantwoordelijk voor de programmering. “Deze demonstraties waren maar voor een enkeling te zien en te volgen en de meeste bezoekers stonden in stilte te wachten op de volgende band”, vervolgt hij.
Voorzitter Luciën Adriaens gaf Fakier de taak mee om een vol programma samen te stellen met grote bands die swingende muziek brengen vanuit het Caribische gebied. En dat met zo weinig mogelijk onderbrekingen. Dat lukte vorig jaar erg goed. Ook dit jaar varieert de muziek van Salsa tot Reggae. Tussen de optredens van de bands door vinden korte dansdemonstraties plaats die voor alle bezoekers goed te zien zijn via het grote LED scherm naast het podium.

Kinderplein
Na het doorslaande succes van vorig jaar, wordt er dit jaar ook weer veel aandacht geschonken aan de kinderen. Er wordt een kinderplein opgezet met toezicht. De kinderen kunnen spelen op springkussens, gratis geschminkt worden, suikerspinnen eten en ze worden bezig en in de gaten gehouden door professioneel toezicht. Ouders kunnen met een gerust hart een drankje nuttigen of een dansje wagen, hun kinderen zijn in goede handen.

Het programma van Bantopa Party 2016 ziet er als volgt uit:
NastyPlay, Havana Sur, Nali Bachata Sound, Seekaman, B4E, the Sound of Fakier en Percussive Interlude. De dansdemonstraties worden verzorgd door dansschool Fresh.

Bantopa Party op 24 juli a.s. wordt gehouden op de Nieuwe markt Weert en duurt van 13.00 tot 23.00 uur.