ProRail vernieuwt het spoor rond Schiphol om de luchthaven ook in de toekomst goed bereikbaar te houden voor het groeiend aantal treinreizigers. Begin augustus wordt er ruim een week gewerkt om de nieuwe sporen tussen Duivendrecht en Schiphol aan te sluiten op het spoorwegnet. De rechtstreekse treinverbinding Weert – Schiphol komt enkele dagen te vervallen.

Deze werkzaamheden vinden plaats van 1 t/m 9 augustus, en dat is gedeeltelijk tijdens de bouwvakvakantie in Zuid Nederland. Dus als je op vakantie gaat via Schiphol zijn de werkzaamheden een aandachtspuntje. Op woensdag 10 augustus rijden de treinen volgens de normale dienstregeling en worden de nieuwe sporen meteen in dienst genomen.

Vanwege de spoorvernieuwing is er in deze periode geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Duivendrecht/Amsterdam Bijlmer Arena. De Intercity Heerlen > Weert > Eindhoven > Schiphol rijdt niet tussen ’s-Hertogenbosch en Schiphol v.v. Op dinsdag 2 augustus is er de gehele dag ook geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk. Die dag zijn er kruiers aanwezig op de stations Schiphol Airport en Amsterdam Sloterdijk om reizigers te assisteren met hun bagage. Tevens maken Intercity’s tussen Utrecht Centraal-Amsterdam Centraal een extra stop op Amsterdam Bijlmer Arena voor aansluiting op de bus naar Schiphol.

Reizigers moeten rekening houden met omreizen, extra overstappen of gebruikmaken van bus of metro. NS adviseert reizigers om vóór vertrek de NS Reisplanner te raadplegen. De wijzigingen in de dienstregeling zijn 10 dagen van tevoren in de planner verwerkt. Voor extra reisadvies kunnen zij terecht op www.ns.nl/treinverkeerschiphol.