Foto’s/Video – Benny FC heeft afgelopen zaterdag de 2e plaats behaald tijdens de KNVB Straatvoetbal games 2016, in de leeftijdscategorie jongens 11-12 jaar.

Door het spelen van de voorrondes in Weert was Benny FC geplaatst om deel te nemen aan het KNVB straatvoetbal games 2016 in Rotterdam. Op zaterdag 25 juni was het zover. 28 teams uit heel Nederland streden om deze titel. De teams waren ingedeeld in 7 poules.

Alleen de nummer 1 en de best geplaatste nummer 2 gingen door naar de kwartfinale. De poulewedstrijden werden gewonnen met 5-0, 4-3 en 5-0. Benny FC had de meeste doelpunten voor en de minste doelpunten tegen. In de kwartfinale werd met overtuigende cijfers gewonnen (6-2) en dus zat Benny FC bij de laatste 4 teams!

Op naar de halve finale, een spannende wedstrijd, Benny FC kwam met 0-1 achter te staan. Maar door goed samenspel en met individuele klasse werd de achterstand om gebogen naar 2-1 winst. Benny FC stond vervolgens in de finale.

De finalisten kregen de Champions League ceremonie. Heel veel toeschouwers steunden Benny FC, mede door hun goed getoonde spel, individuele klasse en hun sportief gedrag. De tegenstander had het geluk aan hun zijde de bal ging via lat en vervolgens paal wel binnen. Benny FC stond met 1-0 achter, even later werd het zelfs 2-0. Benny FC bleef strijden en het werd 2–1. De achterstand werd helaas niet meer ingehaald en Benny FC werd 2de bij de KNVB Straatvoetbal games in Rotterdam.

De jongens uit Stramproy en Weert hadden laten zien dat ze kunnen voetballen met volle overtuiging en passie! Leroy, Maik, Kai, Tom, Noah, Jaïm en Tijn, de supporters zijn super trots op jullie.

Video via Youtube:
https://youtu.be/76blq8DS-Kk

1 REACTIE

Comments are closed.