Canto Ostinato In Fatima Huis

Foto: Fatima Huis

Als onderdeel van het jaarlijkse Beiaardfestival in Weert hebben het Beiaardcomité, Rick en Munttheater een gezamenlijke voorstelling geprogrammeerd.

In het prachtige Fatima Huis aan de Coenraad Abelsstraat in Weert vindt een bijzondere muziekuitvoering plaats van het internationaal vermaarde pianoduo Sandra en Jeroen van Veen in samenwerking met de Weerter stadsbeiaardier Frank Steijns. Samen spelen zij het beroemde en indrukwekkende Canto Ostinato van de in 2012 overleden componist Simeon ten Holt. De zangerige melodie en haast meditatieve klanken van Canto Ostinato vormen een oase van rust in het hectische bestaan van alledag.

Jeroen van Veen wint NPO Radio 4 Prijs
Jeroen van Veen ontving vrijdag 22 april 2016 de NPO Radio 4 Prijs. In een speciale live-uitzending van het programma De Klassieken in Den Haag kreeg de componist en pianist de prijs voor zijn inzet om klassieke muziek toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Van Veen kreeg de prijs uit handen van componist Jacob ter Veldhuis. De NPO Radio 4-jury heeft bijzondere waardering voor het werk van Jeroen van Veen:

“Met zijn muziek en opvallende ligconcerten bereikt en boeit hij keer op keer een uitzonderlijk breed publiek. Met zijn unieke repertoirekeuze, concerten op bijzondere locaties en zijn herkenbare invloeden van jazz, blues, techno en trance in zijn muziek weet hij ook veel jongeren te bereiken. Daarnaast is Jeroen van Veen een begenadigd verteller. Als geen ander weet hij onder woorden te brengen wat muziek bij mensen teweegbrengt.” https://youtu.be/T8mbKPIHg1s

Violist Theo Olof, dirigent Jaap van Zweden, het Nederlands Blazers Ensemble, dirigent Jan Willem de Vriend, zangeres Tania Kross en het Prinses Christina Concours ontvingen eerder de NPO Radio 4 Prijs.

Piano duo Sandra en Jeroen van Veen
Jeroen van Veen (46) studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium bij Alwin Bär en Håkon Austbö. Hij specialiseerde zich als pianist en componist in minimal music. Jeroen speelt naar eigen zeggen in op de behoefte aan beleving, voor jong en oud. Zo organiseert hij lig- en Twitter-concerten, en maakt hij muziek op een piano gemaakt van Lego-blokjes. Een uitzonderlijke band heeft Jeroen van Veen met Canto Ostinato, de beroemde compositie van Simeon ten Holt, die vooral in Nederland ongekende populariteit geniet. Als ambassadeur van dit muziekstuk treedt hij al jaren op in binnen- en buitenland, samen met zijn vrouw Sandra, maar ook in grotere bezettingen.

Frank Steijns
Frank Steijns studeerde viool, muziektheorie en orkestdirectie aan het Lemmensinstituut in Leuven waar hij in 1994 cum laude zijn laureaatsdiploma behaalde. Daarnaast volgde hij de opleiding tot beiaardier aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen, waar hij in 1991 summa cum laude het einddiploma behaalde. Hij is stadsbeiaardier van Maastricht, Heerlen en Weert. Daarnaast speelt hij viool in het Johann Strauss Orkest van Andre Rieu. Als beiaardier en violist maakte hij concertreizen naar alle grote steden in Europa, Amerika, Zuid-Amerika, Mexico, Australië, China en Japan.

Kijk voor meer informatie, trailers en kaarten op www.munttheater.nl.