Chloë wint ‘heel Heerschap bakt’

Regio – Zondag 26 juni is tijdens de Open Dag van bakkerij Heerschap de winnaar bekendgemaakt van de wedstrijd ‘Heel Heerschap bakt!’.

De jury was unaniem van oordeel dat Chloë Hermanns met haar vlaai uitblonk in originaliteit en smaak. De vlaai is een Monchou Quatrovlaai waarbij Quatro staat voor de 4 vruchten die zijn verwerkt. Chloë maakte de winnende vlaai thuis en deze werd samen met de vlaaien van de acht andere finalisten in de bakruimte van Bakkerij Heerschap aan de Heverstraat in Roggel gejureerd.

Jury van deskundigen en liefhebbers
De jury bij de finale van ‘Heel Heerschap bakt!’ bestond uit niemand minder dan Menno de koning, ‘De Beste thuisbakker van 2014’. Andere juryleden waren Emmanuel Mertens (tweesterren kok) en John Heerschap die in 1966 samen met zijn vrouw Toos de bakkerij oprichtte. De vlaaien werden door deze deskundige jury beoordeeld op originaliteit, creativiteit, netheid, hygiëne, techniek en smaak.

Wedstrijd was groot succes
Deze bakwedstrijd was georganiseerd vanwege het 50-jarig jubileum van Bakkerij Heerschap. “Dit jaar is voor ons in de bakkerij en in alle Heerschap-Jumbo winkels erg speciaal”, vertelt eigenaar Stan. ”We willen dit jubileum samen met de mensen in de regio vieren. Aan het grote aantal aanmeldingen (51) is te merken dat thuis bakken leeft. En dat is geweldig mooi!” De Monchou Quatrovlaai wordt vanaf nu in het assortiment van Bakkerij Heerschap opgenomen. Chloë zei blij verrast te zijn dat ze deze bijzonder leuke wedstrijd heeft gewonnen. Zij mocht een professionele keukenmachine t.w.v. € 950,00 mee naar huis nemen.

Meer informatie is te vinden op www.bakkerijheerschap.nl.