Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding

Momenteel wordt er gewerkt om de gatenkaas in de Ringbaan-Zuid te verbeteren in een vernieuwde weg met een strakke laag asfalt. Omwille de werkzaamheden is de weg deels afgesloten voor het verkeer. Om de werkwerkers veilig hun werk te laten uitvoeren zijn er borden en verkeersregelaars ingezet.

Vrijdagmiddag omstreeks 14.00 uur negeerde een bestuurder de afzetting en reed alsnog de Ringbaan-Zuid op. Het gevolg was dat hij hier een lichte aanrijding veroorzaakte en zich klem reed tussen een machine en een vrachtwagen.

De bestuurder bleef ongedeerd, maar de wegwerkers roken wel een sterke alcohollucht bij hem. De verbaasde verkeersregelaars waarschuwden vervolgens de politie. De agenten kwamen ter plaatse en brachten de man naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij teveel had gedronken.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden, zo meldt de politie via Facebook.