Energiehelden van Weert

Foto’s – Vandaag startte in Limburg de Duurzame Energie Unie Tour van Urgenda om aandacht te vragen voor duurzame energie en de lokale opwekking daarvan.

Tijdens die tour deed een caravaan aan elektrische voertuigen ook Weert aan. Eerst werden de landelijke duurzaamheids koplopers ontvangen door Moonen Packaging en om 16.45 stopte de tour bij het theatercafé aan het St. Raphaelpad. Daar zette wethouder Sterk samen met Marjan Minnesma 3 energiehelden van WeertEnergie in het zonnetje zetten. Het ging om Scouting Tungelroy, Theater de Huiskamer en een Mies van der Loo, alle drie voorbeelden voor hun omgeving wat betreft duurzame ofwel groene energie. De tour werd mede georganiseerd door WeertEnergie.

Op tal van plekken in Limburg en Brabant laten de organisaties op 15 en 16 juni zien wat er gebeurt op het gebied van decentrale duurzame energie. Van Dongen tot aan Grashoek. Van windmolens tot aan biovergisters. Scholieren, ondernemers, gemeenten, bewoners: ze komen allemaal aan bod en iedereen is welkom mee te toeren!

De Duurzame Energie Unie is een coöperatie van lokale duurzame energie bedrijven. Inmiddels zijn 26 lokale energiebedrijven in Nederland aangesloten, van Amsterdam Energie tot WeertEnergie, die zelf duurzame energie produceren. De Duurzame Energie Unie ondersteunt en ‘ontzorgt’ hen bij technische zaken, de administratie en ledenwerving. De Duurzame Energie Unie is in 2015 uitgeroepen tot de groenste energieleverancier van Nederland! Inwoners van Weert kunnen op deze lokaal opgewekte groene stroom overstappen via WeertEnergie.

Urgenda is de landelijke organisatie voor innovatie en duurzaamheid met als missie Nederland samen sneller duurzaam maken. Dat doet Urgenda o.a. met bedrijven, overheden en particulieren. De organisatie zoekt duurzame initiatieven op en kijkt waar kansen of belemmeringen liggen voor opschaling en versnelling. Urgenda en met name zijn voorzitter Marjan Minnesma heeft onlangs internationale bekendheid gekregen door het proces dat ze heeft gewonnen tegen de staat der Nederlanden om de maatregelen voor klimaatverandering te versnellen.

www.urgenda.nl

[nggallery id=’3945’]