Gecrashte slechtvalk weer terug

Foto’s – De slechtvalk die vorige week tegen een winkelruit in de binnenstad van Weert vloog, is een van drie jongen die zijn uitgevlogen van de Martinustoren.

De gewonde vogel werd door Dierenambulance Midden-Limburg naar het in roofvogels en uilen gespecialiseerde opvangcentrum van Andre Linskens, nabij de IIzeren Man, gebracht. Naast hoofdletsel waren enkele grote vliegpennen beschadigd – deze werden volgens de valkerij methode gerepareerd. Om optimaal te kunnen vliegen en zelf prooien te kunnen vangen, dienen de grote vleugelveren van roofvogels in perfecte staat te zijn.

Na revalidatie in het opvangcentrum, werd de jonge slechtvalk op donderdag 16 juni teruggeplaatst bij de oudervogels op de Martinustoren door de medewerkers van de werkgroep Slechtvalken Nederland.

Regelmatig worden hulpbehoevende dieren uit het wild, afkomstig uit de regio en ver daarbuiten, naar het opvangcentrum in de IJzeren Man gebied gebracht voor behandeling, verzorging en voorbereiden op een leven terug in het wild.

Voor verdere informatie over Opvang: Stichting Opvang Roofvogels en Uilen “ Wildlife SOS ”
www.wilddierinnood.com

[nggallery id=’3953′]

Ingestuurde bijdrage