Bijdrage voor vernieuwende activiteiten

Verenigingen of stichtingen die nieuwe structurele activiteiten opstarten voor de mensen met een beperking kunnen een bijdrage in de opstartkosten krijgen. De gemeenteraad wil het huidige aanbod aan activiteiten in de gemeente Weert uitbreiden. Daarvoor is jaarlijks is € 10.000,- beschikbaar.

Wethouder Paul Sterk: “We streven naar een breed aanbod voor alle inwoners van Weert. Het gaat erom dat we er allemaal bij horen, met of zonder beperking. Met deze subsidieregeling willen we verenigingen stimuleren een nieuwe activiteit te ontwikkelen. Wat voor activiteit dat is, laten we over aan de verenigingen. Zij beschikken immers over veel ervaring en hebben de ideeën”. Een mooi voorbeeld van een vernieuwende aanpak is het jaarlijks terugkerend fundraising-evenement de ‘Greep naar de Hoorn’ op 10 september. De organisatie maakt in 2016 voor het eerst zoveel mogelijk onderdelen van het sportieve evenement rolstoel toegankelijk. Er is zelfs een rolstoel basketball parcours voor alle deelnemers.

Activiteiten voor mensen met een beperking
Om voor de eenmalige subsidie in aanmerking te komen, moet de nieuwe activiteit gericht zijn op de vrijetijdsbesteding van mensen met een beperking. Het kan gaan om mensen met een lichamelijke beperking of met een andere beperking. De activiteiten kunnen betrekking hebben op het gebied van welzijn, sport en cultuur. Daar laat de gemeente de aanvragers vrij in. Kosten die voor vergoeding in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld de begeleiding door een professional bij de start van de activiteit. Of het opleiden van vrijwilligers.

Aanvragen
De raad heeft deze nieuwe regeling vastgesteld in de Deelsubsidieverordening Wmo Vernieuwende activiteiten 2016. Meer informatie hierover kun je lezen op http://bit.ly/1PjOgzV. Op de pagina weert.nl/vernieuwendeactiviteiten vind je het aanvraagformulier. Een aanvraag indienen kan gedurende het hele jaar.