De gemeente Weert gaat per 1 juli 2016 stoppen met het extra toezicht voor het Stationsplein en omgeving. Het extra toezicht had als doel om de overlast en overtredingen op het Stationsplein terug te dringen.

Vanaf februari 2016 tot op heden is er op wisselende dagen, ook in het weekend, in de avonduren door BOA’s van Sinvest extra toezicht gehouden op en rond het Stationsplein. Uit evaluatie blijkt dat de overlast en overtredingen significant zijn afgenomen.

De gemeente realiseert zich dat door het stopzetten van het toezicht de kans bestaat dat de overlast weer gaat toenemen. Het normale toezicht vanuit Stadstoezicht blijft echter gehandhaafd waardoor de situatie op het Stationsplein in beeld blijft. Indien nodig zal de gemeente Weert het toezicht weer intensiveren.

De kosten voor het extra toezicht bedroegen 13.925,95 euro. De afgelopen maanden zijn er 190 bekeuringen uitgeschreven. Verder gingen de BOA’s ruim 650 keer een gesprek met de overtreders aan om ze te waarschuwen.

18 REACTIES

 1. Word het niet eens tijd dat er nieuwe boas bij komen, want in de wijk keent zie je ze alleen maar als je de gemeente belt (WAAR BETALEN DE VERGUNING HOUDERS EIGELIJK VOOR) !!!!!!!!!!!!

 2. Welk toezicht vanuit stadstoezicht? De mannen van sinvest deden hun werk tenminste, op tijden dat het niet nodig was dat dan weer wel.

 3. Ik begrijp niet waarom er gecommuniceerd wordt dat er minder toezicht zal zijn. Dit is een vrijbrief voor de foutparkeerders op het Stationsplein. Niet stoppen met handhaven totdat de voorstellen uit het Verbeterplan VVD/SP/WL zijn uitgevoerd. (Extra parkeerplekken + afscheiding terras/plein)

 4. Voor het spekken van de stadskas. Waarom denk je dat de gemeente graag heeft dat bewoners aangeven dat ze in hun straat parkeeroverlast hebben van “vreemde” auto’s?

 5. Ik zie het terras van Antje van de Statie ook steeds groeien.
  Nog effe …dan is de Statie van Antje….!

 6. De landelijke politiek heeft bepaald, dat de controle/toezicht/handhaving/ op de regelgeving….. door uitzendkrachten mag.
  BOA’s van SINVEST ? U begrijpt het?!

  De overheid faalt !!!
  Faalt overal!
  Tot in de top van de EU toe.
  Gelukkig. Mijn buurman en ik…….. hebben geen 112 nodig.
  En wij doen op het Stationsplein……. iets wat we niet kunnen uitleggen. Maar Sinvest-ers … daar, hebben we wel voor betaald, maar niet gezien.

  Kom op Gemeenteraad van Weert. Vertegenwoordig je kiezer, de burger. Met dit soort acties vernietig je de geloofwaardigheid van Gemeenteraad en College. En ook van de Landelijke Overheid!
  Hoe denkt de Gemeenteraad, dat de Burger zich vertegenwoordigd voelt?

 7. Vreemd dat, hoe meer er wordt gezegd dat de politiek de mensen niet meer begrijpt, de politici zich steeds wereldvreemder gaan gedragen.

 8. De gemeente Weert ten voeten uit! Minder kosten, minder toezicht en dus minder veiligheid! Had toch ergens gelezen dat er zo’n 18 miljoen euro zijn gesprokkeld! Maar die mogen hoe dan ook niet aan de burger worden teruggegeven!

 9. Het zijn niet de politici, maar de vast geroeste ambtenaren die al jaren op de zelfde plek zitten, ook na verkiezingen blijven ze gewoon zitten. Dat is in Weert inmiddels wel duidelijk geworden lijkt me, de ene na de andere politieke partij dient een motie in, over het stationsplein en er gebeurt geen fl*kker mee.

 10. “Uit evaluatie blijkt dat de overlast en overtredingen significant zijn afgenomen?”

  Laat de exacte cijfers eens zien dan, er is geen fluit veranderd.

Comments are closed.