De laatste weken trekken regelmatig zware regenbuien over de stad. In de nacht van 1 op 2 juni leidde dat lokaal tot veel wateroverlast.

De gemeente, brandweer en Stedin hebben onlangs onderzocht welke maatregelen mogelijk zijn om in de toekomst overlast te beperken. Netbeheerder Stedin heeft besloten een schakelkast aan de Tobbersdijk in Boshoven te verplaatsen. De gemeente gaat ervoor zorgen dat inwoners die spoedeisende problemen willen melden buiten de openingstijden van de gemeente, sneller worden geholpen. Op het moment van overlastsituaties als deze wordt voortaan direct de telefooncapaciteit tijdelijk uitgebreid.

De gemeente en brandweer hebben hun gezamenlijke aanpak van deze wateroverlast recentelijk geƫvalueerd. De algehele conclusie is dat alle disciplines adequaat hebben gehandeld. De kans op extreme buien neemt echter toe vanwege de klimaatverandering. Enige wateroverlast zal in de toekomst daarom onvermijdbaar zijn.

Boshoven
In de omgeving Tobberdijk, Korenbloemstraat, Pastoor Rieterstraat in de wijk Boshoven viel onlangs de stroom uit omdat daar een stroomschakelkast onder water liep. Ook de rioolgemalen kwamen tijdelijk stil te staan door de stroomuitval. Dit leidde tot veel wateroverlast voor de inwoners van het achterliggende gebied. Omdat het niet de eerste voorval was, heeft energiebeheerder Stedin, de eigenaar van de schakelkast, toegezegd de kast voor 1 augustus 2016 te verplaatsen naar de Korenbloemstaat.

Rond de Kazerne
In de Tooroplaan in de wijk Rond de Kazerne liepen opnieuw een garage en een bergingsruimte in het souterrain van een bungalow onder water. Het rioolgemaal aan de Rembrandtlaan stond aan voordat de regenbuien begonnen. Vanwege de grote tegendruk in het riool kon het rioolgemaal helaas het water niet of nauwelijks afvoeren. Hier wordt nu uitgebreid onderzoek naar gedaan. De commissie watersnood Weert Bungalowpark wordt daarbij betrokken.

9 REACTIES

 1. En misschien toch de riool putten controleren of deze vrij zijn.
  En niet zeggen dat ze vrij zijn.
  Bij de rotonde Graafschap Hornelaan hoek maaslandlaan liggen de klinkers van de goot voor de gaten van het riool putje, diverse putjes op de Graafschap Hornelaan zaten verstopt door bladeren en ander afval.

 2. Helaas is de wijk Graswinkel wederom het ondergeschoven kindje waar geen acties voor worden uitgevoerd, terwijl de wijk de klappen van de overlopende Houtstraatlossing moet opvangen met alle overlast van 80 cm hoog water voor de kiezen krijgt. Dit was de tweede keer sinds 2013.

 3. 2e? nog wel vaker bij ons gemiddeld 2 a 3 keer per jaar op de groenling. kan ik mn auto redden van de verdrinkingsdood

 4. Het extreem hoog water van 80 cm en hoger is de vorige maand voor de tweede keer geweest sinds 2013. Dat er meerdere keren wateroverlast is geweest, dat klopt. Maar, is er door bewoners van Groeling weleens contact opgenomen met de wijkraad om samen met de wijkraad en gemeente in een gesprek naar een constructieve oplossing te zoeken. Nou, ik kan je het antwoord wel geven, dus NEE. Maar het kan nog steeds hoor. Ga naar http://www.samengraswinkel.nl en maak het bespreekbaar.

 5. is vaker geweest maar goed dat terzijde. gemeente geeft niet thuis maar misschien idd dat we samen met de wijkraad meer daadkracht krijgen voor verandering.. thnx voor de tip

 6. Misschien woont er wel een raadslid in jullie buurt die iets voor jullie zou kunnen betekenen. Ze gaan wel eens de deuren langs om vragen te stellen.

 7. volgens de gemeente werkt de Houtstraatlossing perfect, alleen hier niet sinds die klaar is hebben we in de Graswinkel wateroverlast.

 8. De gemeente weert moet de laatste kolkzuiger ook nog maar verkopen dan komen we helemaal in de SHIT, want dat is het PROBLEEM De straatkolken drogen uit Waardoor de kleppen niet meer open gaan en het water niet weg kan
  Gemeente Weert STOP met bezuinigen op openbare ruimte en zorg dat de straatkolken SCHOON ZIJN

Comments are closed.