Uil houdt Moesel in z’n greep

Foto’s – Dinsdagavond stonden tientallen mensen op de Stadhouderslaan naar boven te turen. Vanwege een vliegtuig? Een kat? Mega Mindy? Nee, voor een uil.

Een kerkuil was uit zijn verblijf ontsnapt en probeerde een uiltje te knappen in een boom naast de Brede School Moesel. Echter de eigenaar van dier vreesde voor het leven van de uil en schakelde hulptroepen in. Het was niet mogelijk om op eigen gelegenheid of met een ladder bij het dier te komen en dus werd de brandweer ingeschakeld.

Met een ladderwagen wisten de brandweerlieden dicht bij het dier te komen, echter liet de uil zich niet vangen en vloog weg. De uil parkeerde zich vervolgens op een dakkapel, maar werd vervolgens aangevallen door tientallen kauwen. Buurtbewoners gingen met de fiets af op de zwerm kauwen en zagen de uil vervolgens weer op een dak zitten. Daar werd geprobeerd om de uil met een muis te lokken, maar ook dat was tevergeefs.

Uiteindelijk vloog de uil naar een boom waarna de reddingsactie werd gestaakt. De uil liet zich niet vangen en daarom zat er niks anders op dan afwachten.