Matheu in musical ‘Ciske de rat’

“Yeahhhhhhhhhhhh,…ik ben een CISKE ,..m’n allergrootste droom komt uit!!!??”, deze enthousiaste kreet verscheen vanochtend op de Facebookpagina van Matheu Hinzen. De jonge Weertenaar mag een hoofdrol spelen in de musical ‘Ciske de Rat’.

Vanaf 5 november 2016 keert de musical terug op de planken, wederom met Danny de Munk als Cis de Man. De overige rollen worden vertolkt door Ellen Evers (Ma Vrijmoeth), Bas Keijzer (Frans Vrijmoeth), Brigitte Nijman (Tante Jans), Ad Knippels (Meester Bruijs), Sophie Veldhuizen (Suus Bruijs), Raymond Kurvers (Maatsuyker).

Bij de perspresentatie op 25 mei 2016 werd de rol van kleine Ciske vertolkt door Matheu Hinzen die eerder te zien was in de film Bloed, zweet & tranen. De musical gaat op 5 november 2016 in première in het Theater aan de Schie in Schiedam en is vanaf 10 november te zien in het DeLamar Theater Amsterdam.

Matheu gaat samen met 6 andere jongens afwisselend de rol van kleine Ciske spelen in Ciske de Rat – de Musical. Na een aantal spannende auditierondes wisten deze jonge talenten de harten van de auditiecommissie te veroveren. Producent Albert Verlinde: “Ik ben apetrots op deze nieuwe lichting Ciske’s! Ze hebben ons alle zeven ingepakt met hun ontroerende audities. Naast zang- en acteertalent hebben ze ook een gezonde dosis lef en zijn ze niet op hun mondje gevallen. Het zijn met recht ‘schoffies om van te houwe!’. De nieuwe Ciske’s zijn vanaf november naast Danny de Munk (volwassen Ciske) te zien in de Nederlandse theaters.

Ciske de Rat is een musical over de trilogie Ciske van de schrijver Piet Bakker. Van 3 oktober 2007 tot en met 29 november 2009 was deze musical an Stage Entertainment in verschillende Nederlandse en Vlaamse theaters te zien. In 2016 start een nieuwe toernee.