Foto via: https://www.facebook.com/LeukenWeert

Het plan voor het nieuwe winkelcentrum in de wijk Leuken kriebelt in Nederweert. Het college van B&W in Nederweert heeft een zienswijze ingediend.

De zienswijze is een reactie op een ontwerp-besluit, in dit geval het ontwerpbestemmingsplan voor het nieuwe winkelcentrum op de hoek van de St. Jobstraat / Ringbaan-Oost in Weert. Weert heeft het voornemen om hier een Aldi en Jumbo te realiseren.

Wethouder Hubert Mackus uit Nederweert vertelt tegenover De Limburger dat het college eerst wil dat Weert onderzoekt wat de regionale effecten zijn als er op de betreffende locatie twee supermarkten worden gevestigd. Het zou volgens hem zomaar kunnen leiden tot een afname van het aantal bezoekers aan het centrum van Nederweert.

De gemeente Nederweert wil met Weert afspraken maken voor een betere afstemming over de plannen en heeft gevraagd om een gesprek.

14 REACTIES

 1. Vroeger gingen veel Weertenaren stappen in Nederweert, toen heb ik het college van B&W Nederweert niet gehoord!

 2. Bestuurlijk Nederweert is TEGEN hotel, Bestuurlijk Nederweert is TEGEN supers, Bestuurlijk Nederweert is gewoon TEGEN Weert. Regionale samenwerking? Aan m’n hoela. We doen aan regionale tegenwerking. Gelukkig dat de mensen in Nederweert er zich niet zo druk over maken.

 3. Er is nu eenmaal afgesproken dat er afstemming van plannen en initiatieven plaats vindt op regionaal en zo nodig provinciaal niveau. Het houden aan gemaakte afspraken is echter niet het sterkste punt van Weert…

 4. Gaan ze ook nog een zienswijze indienen tegen het vliegveld in Eindhoven? Als een gemeente via een bestemmingsplan een ondernemer de ruimte biedt en de ondernemer is bereid te investeren dan zeg ik gaan met die banaan! Maar hier moet weer iemand op kosten van de gemeenschap allerlei studies laten verrichten (zijn ze in Weert trouwens ook niet vies van, van de studies naar de N280 kun je bijna een nieuwe weg aanleggen). Met dit gejank toont Nederweert eens te meet aan, dat er gefuseerd moet worden, kan Mackus mooi voorzitter vN de schutters blijven spelen.

 5. En waarom zou dat hier van toepassing zijn? Nederweert doet net alsof er een supermarkt bij komt en dat is niet het geval. De Aldi verhuist hemelsbreed driehonderd meter en hetzelfde geldt voor de Jumbo. ik vindt dit nogal een krampachtige reactie van Nederweert

 6. De Jumbo wordt 2x zo groot, dus qua winkeloppervlakte komt er inderdaad een supermarkt bij. Zoals ik lees gaat het er alleen om dat dit wordt meegewogen in de besluitvorming.

 7. Wat liggen die uit nederweert toch te zeiken over wat hier gebeurt. Mackus moet zich bezig houden met verzekeringen ook daar is hij niet erg goed maar als wethouder nog minder.

 8. Pure volks verlakkerij Tjoebe, dit gaat nederweert geen za. aan. Vanuit weert gaat er toch niemand daar boodschappen doen andersom is dat al jaren zo.

 9. Een grotere Jumbo is om drie redenen geoorloofd.
  1. Leuken is een nog steeds groeiende wijk. De behoefte neemt dus toe.
  2. De huidige Jumbo is te klein om ook in de toekomst rendabel en daarmee levensvatbaar te blijven. Een ondernemer moet ook kunnen blijven ondernemen en het is van groot belang voor de wijken en dorpen dat de voorzieningen op peil blijven.
  3. De huidige locatie van de Jumbo en trouwens het gehele winkelcentrum in Leuken is niet optimaal. Wellicht was dit in de jaren ’60/70 wel het geval toen de wijk gebouwd is maar het is allemaal erg krap. Bovendien is het winkelcentrum verouderd.

  Al met al is dit nieuwe winkelcentrum met grotere Jumbo een hele goede investering in de toekomst van Leuken en Groenewoud.

  En tot slot, ik kan me niet herinneren dat de gemeente Weert zienswijzen heeft ingediend bij de gemeente Nederweert toen daar het centrumplan met daarin ook nieuwe supermarkten werd uitgevoerd.

 10. Volgens mij zijn de plannen in N’weert nog niet definitief vastgesteld. Maar het is wel opmerkelijk dat diezelfde Jumbo-eigenaar de centrumontwikkeling in N’weert probeert te dwarsbomen, waarbij hij jouw argumenten juist tegenspreekt.

 11. Als Mackus zo begaan is met Nederweert moet hij ook geen klandizie van Weert accepteren. Lekker local blijven.

 12. Niemand? Jawel: iemand en dat ben ik. Maar ik ga dan naar de Emté. Zeker niet de fraaiste uitstraling en vaak zelfs rommelig, maar wel gezellig en absoluut het goedkoopst. Ook op het gebied van zg A-merken.

Comments are closed.