Na alle berichtgeving over de hotel-kwestie tussen Nederweert en Weert en de zienswijze van Nederweert over het nieuwe winkelcentrum op Leuken zou je misschien denken dat de twee buren elkaars bloed wel kunnen drinken. Niets is minder waar. De wethouders Van Eersel (Weert), Houtman (Nederweert) en Mackus (Nederweert) stonden gisteren gebroederlijk bij elkaar tijdens de zakenborrel van het zakenblad Weerterland – Cranendonck in Weert.

Tijdens de bekendmaking van de genomineerden van de Weerterlandprijs, gisteren bij Ford Van Mossel in Weert, mocht wethouder Hans Houtman van Nederweert de kanshebbers bekendmaken. Voordat hij dat deed benadrukte hij dat de relatie tussen Nederweert en Weert nog altijd oké is. Er is absoluut geen sprake van onenigheid tussen de beide gemeenten.

Houtman vergeleek het met een huwelijk waar ook wel eens verschillen van inzicht zijn. Hij benadrukte dat beide gemeenten ‘on speaking terms’ zijn en dat vanuit beiden gemeenten alle vertrouwen is op een goede afloop over de verschillende inzichten.