Inmiddels voor het zevende jaar in successie zijn maakbedrijven uit de regio, verenigd in het MakeTech Platform (www.maketechplatform.nl) allianties aangegaan met basisscholen met als doelstelling leerlingen, leerkrachten en ouders kennis te laten maken met techniek en maakindustrie.

Ook nu weer wordt een jaar van samenwerking afgesloten met een grote techniekmanifestatie: Techniek op de Kaart.Op allerlei manieren wordt leerlingen getoond, hoe leuk techniek kan zijn en wat je er allemaal mee kunt. Leerlingen doorlopen een circuit met demonstraties en shows en activiteiten waar ze zelf aan de slag kunnen.

Men doet dit op en met behulp van het SparkTech Lab. Daarnaast zijn ze er trots op, dat het robotvoetbalteam van de TUe, Tech United, weer te gast is. Ze verwachten ongeveer 550 leerlingen en 100 begeleiders van 18 basisscholen uit de regio.

Wanneer: 24 juni van 08.30/08.45 uur tot 11.30/11.45 uur en van 12:30/12.45 tot 15:30/15:45 uur (de ochtend- en de middagsessie zijn aan elkaar gelijk).
Waar: SparkTech Lab, Molenveldstraat 153, 6001 HH Weert