De Syrische moeder en haar vier kinderen die momenteel door vrijwilligers op een geheime locatie zijn ondergebracht, moet terug naar Duitsland. Dat heeft de Raad van State bepaald, zo melden de NOS en de Limburger.

Het gezin haalde het nieuws omdat het gezin met medeweten van de burgemeester het gezin elders werd ondergebracht. Eerder dit jaar besloot de rijksdienst Terugkeer & Vertrek dat de moeder terug moest naar Duitsland. Ze was samen met haar broer uit Syrië gevlucht. De moeder registreerde zich in Duitsland en haar broer in Nederland. Ze kwamen uiteindelijk samen in Weert terecht. Echter volgens het verdrag van Dublin moet een vluchteling naar het land waar zij asiel hebben aangevraagd.

De moeder moest dus terug naar Duitsland. Haar broer had inmiddels in Nederland een verblijfsvergunning gekregen. Omdat deze situatie het gezin uit elkaar haalde, spande de vrouw een rechtszaak aan tegen de beslissing. De Raad van State besliste gisteren dus dat de moeder en haar kinderen alsnog mogen worden uitgezet.

Update:
Aan 1Limburg vertelt de burgemeester dat de uitzetting voor onrust zorgt in het AZC. De beveiliging is in verhoogde staat van paraatheid.

18 REACTIES

 1. Hoe jammer ook voor de betreffende familie, wel terecht. En waarom onrust in het AZC? Omdat ook zij zich aan de geldende regels moeten houden? Als het om OMW gat volgt de gemeente de regels ook zo strak mogelijk op.

 2. Wat is Heijmans en zijn al de eensgezinde vrijwilligers nu opgeschoten met hun bemoeizucht. Valse hoop bieden, landelijke aandacht, een precedent scheppen, jurisprudentie via een rechtzaak trachten los te kweken, een discussie op gang brengen ?
  Niets dan onrust en verharding tussen voor en tegenstanders, geschaadt vertrouwen is de uitkomst.
  Ik ben uiteindelijk blij met de uitspraak van de Raad van State nu er eindelijk duidelijkheid bestaat voor iedereen waar hopelijk nooit meer aan getornd wordt.

 3. Heijmans net op de Radio. Advocaat gaat nu onderzoeken of er nog verder geprocedeerd kan worden. En kijk dat is nu precies de oorzaak waarom asiel procedures zo lang schijnen te duren.
  De procedures duren niet lang maar worden veroorzaak door gesubsidieerde asieladvocaten die eindeloos opnieuw blijven procederen en mensen valse hoop te geven tot het niet meer lukt en verschijnen dan huilend op te TV om via emotionele chantage uiteindelijk alsnog hun zin door te drijven.
  Een regelrechte ondermijning van de rechtstaat en een schande dat een burgemeester dit allemaal faciliteert. Ik ben helemaal klaar met die man.

 4. Neem aan dat de burgemeester de extra beveiligingskosten uit eigen portemonnee betaald, met misschien nog een beetje van mevr Kadra.

 5. Neem aan, dat ik Jos nog wel wat namen mag geven van burgers en bedrijven, die aan het procederen zijn tegen burocratische mokenwieken

 6. En nu?
  Is er nog een mogelijkheid om verder te procederen en de familie nog langer in onzekerheid houden of wordt de moeder met haar 4 kinderen nu (met mede werking van de burgemeester) daadwerkelijk over de grens gezet naar Duitsland,
  of verblijven ze de komende jaren (met medewerking van de burgemeester) illegaal in Nederland?
  Misschien wel bij haar broer (die de vaderrol speelt), die legaal als Nederlandse statushouder in Nederland mag blijven?
  Zijn de moeder en 4 kinderen trouwens al Duitse statushouder?
  Als Europeaan mag je in elk land van Europa vrij wonen. Mag een statushouder dat ook?
  Veel vragen, daarom ook, wordt vervolgd (misschien wel letterlijk en figuurlijk).

 7. Ook ik loop tegen asociale Nederlandse regelgeving aan bij allerlei overheidsinstanties, maar kan en mag er wettelijk vaak niets tegen doen. Ik moet me houden aan de Nederlandse wetten en regels. Iedereen mag en kan (alleen komt kan en kunnen steeds minder vaak voor) verder procederen, maar uiteindelijk bij verlies, of ik dat leuk vind of niet, zal ik de wetten en regels moeten opvolgen en zo niet zal ik de gevolgen (straffen) moeten incasseren.
  Of het nu onmenselijk, asociaal of wat u of ik er ook van vinden, we zullen ons moeten houden aan de wetten en regels die in dit land gelden.

 8. De onrust in het AZC is ergens heel logisch.
  De Syriërs hadden hun hoop neergelegd bij het feit, dat een belangrijk man zoals de burgemeester, nog wel iets kon regelen. Helaas.

 9. Die geheime plaats is overigens bij zeer velen bekend. Op de tweede plaats is het ongehoord dat een burgemeester zich met de gelden van de Weertenaren en in strijd met de Wet persoonlijk begeeft op het pad van de ambtelijke ongehoorzaamheid. Een gevoelige straf kan hem misschien uit zijn droom wakker schudden. Overigens tussen haakjes, de kosten van dat procederen wel even privé terugstorten in de Gemeentekas. Wat krijgen we nou zeg……………!

 10. Ja een statushouder is uiteindelijk (5 jaar) een gewone EU burger die mag werken en wonen waar hij wil. Dus dit is alleen maar een tijdelijk ongemak en tot die tijd kunnen ze elkaar ook gewoon bezoeken of logeren. Er is volstrekt geen sprake van een noodsituatie zoals de burgemeester het doet voor komen.
  De asielzoeker die in het AZC zitten hebben allemaal wensen en voor hun is duidelijkheid belangrijk. Het is primair dat we goede opvang bieden en mensen een TOEKOMST te geven = WERK= INTEGRATIE
  Burgemeester en de gemeenteraad moeten hun energie steken in de voorbereiding dat mensen op het moment dat ze een status krijgen aan WERK komen. Dat is de grote zorg. Tot nu toe is dat maar 10%. De rest in de bijstand. Ik zou meer willen horen welke energie daar ingestoken wordt.

 11. Met andere woorden, zo goed als allemaal blijvende “vluchtelingen”. En hoe geven we ze opvang, werk en integratie? Opvang? er zijn al te weinig sociale huurwoningen voor onze eigen mensen. Werk? Ga eens bij het UWV kijken. Genoeg Nederlanders die werk zoeken. Integratie? Ik heb soms het idee dat wij ons moeten aanpassen aan hun gewoonten in plaats van andersom. De Islam komt uit het Christendom met regels die in de zevende eeuw goed waren voor nomaden-stammen in de woestijn. Integreren in de westerse manier van leven met de westerse normen en waarden is zo goed als onmogelijk als je de regels van de Koran streng volgt (en soms zelfs verkeerd interpreteert).

 12. Wat een lulverhaal, deze mensen zijn uit de oorlog…bovendien komt t gezin in een azc net over de grens te zitten. Broer kan t bijna fietsen…
  Alles beter dan oorlog toch?
  En t geheim adres is niet geheim meer…

 13. De openbaar gemaakte cijfers van het UWV zijn vrij duidelijk en wat betreft de Islam, Wat klopt er niet aan wat ik heb geschreven?

Comments are closed.