Foto’s – Een grote verassing was het 15 juni voor Nancy, Bianca en Monique. Van de VriendenLoterij kregen zij woensdag hun hartenwens aangeboden.

Het Samenfonds 0495 kon dankzij de samenwerking met Lokale Fondsen Nederland aanvragen doen bij het Vriendenfonds. Het Samenfonds maakte dankbaar gebruik van deze regeling en heeft voor de drie dames, die een steuntje in de rug konden gebruiken een aanvraag gedaan.

Wendy van Someren, coördinator van het Samenfonds, was blij verrast dat alle 3 de hartenwensen in vervulling gaan. “Het Samenfonds heeft als doel de lokale maatschappij te versterken. Deze dames hebben het niet altijd makkelijk maar ondanks alles, zetten ze zich enorm in voor hun omgeving en daarom verdienen ze het om zelf ook eens in het zonnetje te staan.”

Monique zorgt dagelijks voor haar bejaarde ouders en zich enorm in voor de bewonersgroep van haar flat en zorgt elk dag voor haar bejaarde ouders. Ondanks een leven vol met tegenspoed probeert Monique positief in het leven te staan. Haar wens is een nieuwe slaapbank waar ze goed op kan slapen.

Nancy is een echte sleutelfiguur in haar wijk, zij is aanspreekpunt voor alle nationaliteiten van jong tot oud. Ze organiseert activiteiten zoals een vrouwen verwendag en mede door haar inzet was haar straat genomineerd om de leukste straat van Nederland te worden. Haar wens is om bij haar oma haar 90ste verjaardag te zijn. Normaal niet zo moeilijk maar wel als je oma in Aruba woont. Het Vriendenfonds maakt het nu mogelijk voor Nancy en haar zoon om naar Aruba te gaan.

Bianca is een bijzonder persoon en ondank alles blijft ze positief. Ze past vaak op haar nichtje en laat de hondjes vaak uit van vrienden. Ook zorgt ze voor haar moeder die 12 kilometer verder woont. Ze heeft geen auto en haar fiets staan op instorten. Haar wens is dan ook een goede fiets.

Betrokkenen
De cheques zijn uitgedeeld door mensen die betrokken zijn geweest bij de aanvragen van de hartenwensen. De bewonersgroep van de Servilliusflat heeft meegeholpen de aanvraag van Monique voor elkaar te krijgen. De familie Ait Abdelkrim heeft meegewerkt om de aanvraag van Nancy te realiseren. En de budgetcoach van WonenLimburg Helma, heeft de aanvraag voor Bianca ingediend.

Hartewensen
Gezondheids- en welzijnsorganisaties, clubs en verenigingen die bij de VriendenLoterij zijn aangesloten, kunnen twee keer per jaar een aanvraag doen bij het Vriendenfonds van de loterij om een betrokkene een bijzonder steuntje in de rug te geven. Het Vriendenfonds beoordeelt de aanvragen vervolgens en schenkt een aantal organisaties een bijdrage om de hartenwens van deze persoon en/of deze stichting te realiseren

Vriendenloterij
De Vriendenloterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden.

[nggallery id=’3946’]