Brandweer redt paard uit sloot

Ospel – Foto’s – De brandweer van Nederweert is donderdag omstreeks 23.05 uur gealarmeerd voor een dier in nood aan de Horick in Ospel.

Eerder die avond zouden er paarden zijn losgebroken uit een wei. Een van de paarden kwam vervolgens in een sloot terecht en kon er niet meer op eigen kracht uitkomen. Een dierenarts kwam ter plaatse en had wat extra ‘pk’s’ nodig om het paard uit de sloot te halen.

De brandweer kwam vervolgens ter plaatse en met de brandslangen wist men het paard uit de sloot te trekken. Het paard was uitgeput en weigerde om op te staan. Ook het paardenmiddel Spa blauw werkte niet. Het paard leefde wel even op, maar ging vervolgens weer liggen.

Uiteindelijk is het paard met een zeil in een paardentrailer getrokken en overgebracht naar de dierenarts in Ell. Daar zullen verder voor het paard zorgen en laten aansterken.

[nggallery id=’4097’]