Drugslab in zeecontainers

Ospel – foto’s/video – In zeecontainers op een perceel bij een woonhuis aan de Broenenhoup in Ospel is gisteren een drugslab aangetroffen. Het lab was niet in werking en wordt vandaag ontmanteld. In het lab werden grondstoffen voor amfetamine en ook het eindproduct amfetamine-olie geproduceerd.

Experts van LFO (Landelijke Faciliteit Ontmanteling), die op verzoek van de politie en brandweer onderzoek deden, troffen het lab aan. Er bevond zich grote hoeveelheid grondstoffen voor de productie van de synthetische drugs in de zeecontainers. Over de exacte hoeveelheden is op dit moment nog niets te zeggen. Ook is nog niet bekend of het lab recent nog in werking is geweest. Het LFO spreekt van een middelgroot drugslab. Het drugsafval werd via een put in de grond geloodst. De grond rondom de zeecontainers is daardoor vervuild en zal verwijderd moeten worden.

De politie werd via Meld Misdaad Anoniem op de hoogte gesteld van het drugslab. De wijkagent en de recherche gingen vervolgens een kijkje nemen en troffen vervolgens het lab aan. Er zijn twee personen aangehouden een 58-jarige vrouw en een 59-jarige man beiden uit Ospel. Zij waren woensdag op het terrein aanwezig toen de politie op bezoek kwam.

Een kijkje in het drugslab via Youtube:
https://youtu.be/0qved8Ygitg

[nggallery id=’4091’]