Expositie ‘Weert is veranderd’

Foto: Dochter Christa Mathijsen en dochters van Rolf Mathijsen Brigitte en Diana

Vrijdag werd de expositie ‘Weert is veranderd’: – Wertha brouwerij – geopend.

De NV Wertha Stoombrouwerij werd in 1909 opgericht door Jos Mathijsen en brouwde ondergistend bier, onder meer pils, stout en oud bruin. In 1934 fuseerde Wertha met Oranjeboom uit Rotterdam. Wertha verdween in 1960 als zelfstandig biermerk, de brouwerij ging onder het merk Oranjeboom brouwen. In 1969 werd de Wertha brouwerij aan de Industriekade gesloten. De gebouwen werden, op één toren na, enkele jaren later gesloopt.

Naast de expositie over de Wertha brouwerij is er een presentatie van de huidige brouwerijen en bieren uit het Land van Antje. Deze ‘Weert is veranderd’ expositie zal je ongetwijfeld dorstig maken.

De expositie is te zien van 8 juli t/m 28 september 2016 in het Tourist Information Center, Stationsplein 2 in Weert. De openingstijden zijn dan dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 16.00 uur en op koopzondag 13.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis.