Grote beurt voor Munttheater

De huidige toneelinstallatie van het Munttheater in Weert voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en moet worden vervangen. Afgelopen week is men gestart met de werkzaamheden.

De theaterinstallatie vertoonde steeds meer tekortkomingen, storingen en defecten. De tekortkomingen vielen nog onder de gedoogvoorwaarden van het Liftinstituut. Echter vervanging vóór 1 januari 2017 was noodzakelijk voor de continuïteit van het Munttheater. Na een omvangrijk en complex traject, mede vanwege de noodzakelijk Europese aanbestedingsplicht, is men op tijd kunnen starten met de vervanging van de installatie.

De toneelinstallatie bevat niet alleen de zogeheten trekkenwand. Hiertoe behoren tevens de portaalbrug, de horizontrek, het rookscherm, de voordoekinstallatie, het voortoneel en de manteaus. Kort samengevat: alle hijs- en hefinstallaties en elektronica die een theatervoorstelling mogelijk maken.

De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren is een deel van de parkeerplaats (Patronaatsplein) boven de Albert Heijn in de Muntpassage afgesloten met bouwhekken.

Als de werkzaamheden volgens planning verlopen kunnen de bezoekers en medewerkers van het theater weer genieten van de vele voorstellingen die het knusse Munttheater biedt.