De gemeente Weert heeft een koper gevonden voor de voormalige St. Martinusschool aan de Emmasingel, dat maakte wethouder van Eersel gisteren bekend.

In het pand is nu tijdelijk een deel van basisschool Leuken gevestigd en de achterliggende gymzaal wordt als turnzaal gebruikt door Jan van Weert. Het pand werd door de gemeente in de verkoop gedaan en er blijkt dus serieuze interesse te zijn voor het gemeentelijk monument.

Van Eersel gaf nog geen naam van de koper vrij omdat het contract nog moet worden ondertekend. Het schoolgebouw werd in 1924 opgeleverd. Toen bedroegen de bouwkosten, inclusief grondaankoop, iets meer dan 43.000 gulden. Uit documenten blijkt dat het gebouw nu voor 722.000 euro wordt verkocht.

De koper heeft in elk geval als doel om wonen en zorg te combineren in het betreffende gebouw.