Commissie akkoord met winkelcentrum

Foto via: https://www.facebook.com/LeukenWeert

De gemeenteraadsleden die vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraadscommissie Ruimte gingen woensdag akkoord met een nieuw winkelcentrum voor de wijken Leuken en Groenewoud.

Het College van B&W legde een voorstel aan de commissie voor om zowel het bestemmingsplan voor de Sint Jobstraat (nieuwe locatie winkelcentrum) en de Friezenstraat (huidige locatie) in de wijk Leuken aan te passen om de verplaatsing en uitbreiding van het winkelcentrum mogelijk te maken.

Aan de St Jobstraat komt een Jumbo en Aldi supermarkt en de fietswinkel die daar nu al gevestigd is. De overige winkels uit het huidige winkelcentrum Leuken, een gezondheidscentrum (drogisterij, apotheek en mogelijk meer) en mogelijkheden voor horeca krijgen ook een plek in het nieuwe complex. Tevens wordt het bestaande tankstation in het geheel geïntegreerd met de mogelijkheid voor een autowasstraat.

In het voorstel werden door B&W tevens de bezwaren die door supermarktketen Jan Linders en de gemeente Nederweert waren ingediend weerlegd. De commissie nam daar genoegen mee.

B&W gaf in dat laatste geval namelijk aan dat er nu al een beweging is te zien van mensen die hun dagelijkse boodschappen in Weert doen maar dat dit vooral te wijten is aan de plek, parkeermogelijkheden en ontsluiting van de supermarkten in het centrum van Nederweert. “Het is aan Nederweert zelf om met spoed de handschoen op te pakken en het supermarktaanbod in Nederweert aan de eisen van deze tijd te laten voldoen. Daarmee heeft de gemeente het behoud van koopkracht in eigen hand” aldus B&W.

Wethouder Van Eersel gaf eveneens aan dat er een overleg met omwonenden in de St Jobstraat is opgestart over het verkeersplan in het gebied. Er is binnen het plan 200.000 euro beschikbaar gesteld om te voorkomen dat er verkeersproblemen ontstaan. Daarbij kan gedacht worden aan het aanpassen van de rotonde en de St Jobstraat.

De gemeenteraad moet aanstaande woensdag nog officieel groen licht geven voor de plannen maar aangezien de commissie akkoord is zal dit een formaliteit zijn.

De bezwaartermijn tegen de nieuwe bestemmingsplannen loopt vervolgens tot begin september waarna het bouwrijp maken aan de Sint Jobstraat, indien er geen grote bezwaren komen, kan beginnen. Nieuwe ontwikkelingen hoeven dus niet altijd lang te duren.