‘Drugslab’ in Ospel

Update 16.30u – Ospel – Foto’s- De politie is een onderzoek gestart naar een mogelijk drugslab op een perceel bij een woonhuis aan de Broenenhoup. De directe omgeving is afgezet in afwachting van de komst van experts van het Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO).

Naar aanleiding van een Meld Misdaad Anoniem melding namen agenten rond 14.30 uur een kijkje bij een woning aan de Broenenhoup. Op het perceel staan zeecontainers waarin een mogelijk drugslab zit. De omgeving is afgezet en de brandweer heeft metingen verricht. Omdat er een aparte geur hangt is in overleg besloten de komst van experts van het LFO af te wachten. Zij zullen een verkenning instellen, waarna er pas duidelijkheid is of er daadwerkelijk sprake is van een eventueel drugslaboratorium.

De verwachting op dit moment is dat de omgeving de komende uren nog afgesloten is in verband met het onderzoek. De twee bewoners van het woonhuis op het perceel zijn aangehouden door agenten. Een team van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is ingeschakeld. Zij zullen nader onderzoek doen en het lab ontmantelen.

[nggallery id=’4089’]