Balletje slaan met topsquasher

Foto’s/video – Verschillende Weertenaren en belangstellenden sloegen maandag een balletje tegen topsquasher Daniel Shahzada. Wethouder sport Geert Gabriëls verzorgde ‘de aftrap’.

Daniel Shahzada is 17 jaar en woont al enige tijd in het Weerter asielzoekerscentrum. Daniel hoopt zijn topsportstatus te behouden, door nu in Weert te trainen en in conditie te blijven. Om hem te ondersteunen worden diverse acties georganiseerd. In zijn thuisland Pakistan squashte Daniel op het hoogste niveau. In zijn leeftijdscategorie behoort hij tot de top 4 van Pakistan. In Weert aangekomen, had Daniel in eerste instantie geen mogelijkheden om voldoende te trainen. Fitness- en squashcentrum My Healthclub in Weert heeft vervolgens aangeboden, dat Daniel dagelijks gratis mag komen trainen.

Door de dagelijkse training bij het squashcentrum viel Daniel echter flink af. AV Weert bood vervolgens aan, Daniel van extra voeding te voorzien. Ook andere initiatiefnemers en sparringpartners hebben Daniel extra geholpen aan rackets, materialen, reisgeld voor toernooien etc. Structureel is voor zijn sportcarrière echter extra geld nodig. Daarom heeft Stichting ‘Gaan voor Goud’ toegezegd intermediair te willen zijn voor geldinzamelingsacties voor Daniel. Ook ondersteunt deze stichting Daniel met begeleiding door een voedingsdeskundige, sportarts etc. Daniel vindt het leuk om tegen goede squashers te sparren, waarbij hij hoopt op een bijdrage in de ‘box, Gaan voor Goud door Daniel Shahzada’.

Maandag werd voor Daniel een sponsor-/ netwerkbijeenkomst georganiseerd in fitness- en squashcentrum My Healthclub. Daarbij bedankte wethouder Gabriëls initiatiefnemers en betrokkenen waarna de aanwezigen een balletje sloegen met Daniel. Daniel liet zijn talent zien en sloeg iedereen van de baan.

Video via Youtube:
https://youtu.be/gBHrYS0GmXE

Bekijk een sfeerimpressie van de bijeenkomst.