Graaf van Hornepad wandeldag

Eerlijk gezegd is het gekkenwerk, het Graaf van Hornepad (GvH) in een keer lopen. Twee jaar geleden deed Riet Emans het, tijdens de eerste GvH wandeldag. Vorig jaar leverden drie wandelaars deze prestatie. Op zaterdag 20 augustus kan iedereen wederom een deel of het hele Graaf van Hornepad wandelen. Een klein aantal wandelaars heeft aangegeven zich opnieuw aan de monstertocht te wagen.

Let op, deelnemers hoeven niet de hele route te lopen. Ook als men iets minder getraind is, kan men een stuk ‘mee stiefelen’ op het mooiste pad van het Weerterland. Deelnemers kunnen kiezen uit (circa) 28 km, circa 63 km of 93 km. De start is op zaterdag 20 augustus om 5.00 uur vanaf het Stationsplein in Weert.

Tijdschema en afstanden
Het globale tijdschema ziet er als volgt uit: start Station Weert: 5.00 uur.
Verzorging / start op kerkplein Stramproy (29,2 km): 9.00 uur.
Verzorging / start bij café zaal Dennenoord (IJzeren Man) (63,2 km): 15.00 uur.
Aankomst Antje van de Statie Weert: (93,1 km): 20.00 uur.

Aanmelden voor verzorging
Om de verzorging en pendeldienst te kunnen organiseren, is het nodig dat deelnemers/sters zich aanmelden. Dat kan bij padcoördinator: Theo Beelen, e-mail [email protected] Daar kunnen wandelaars ook terecht voor informatie over het Graaf van Hornepad. Deelname aan de Graaf van Hornepad wandeldag is gratis. Wandelaars dienen voor eigen eten en drinken te zorgen. Voor koffie, thee en water op de rustplaatsen zorgt de organisatie. Het aantal deelnemersplaatsen is beperkt.

Nieuwe wandelgids
De derde editie van de GvH wandeldag is voor geoefende wandelaars. Maar iedereen kan het Graaf van Hornepad het hele jaar door verkennen. De route kan namelijk ook in kortere etappes worden afgelegd. In april van dit jaar is een wandelgids uitgebracht, de vijfde druk alweer, die het Graaf van Hornepad in zestien etappes beschrijft. Het boekje is o.a. te koop bij Bruna in Weert en het Tourist Information Center in de Stationsstraat in Weert. Het pad is te herkennen aan geel-blauwe markeringstekens.