Avond4daagse in Altweerterheide

Van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 september organiseert dorpsraad Altweerterheide met hulp van vrijwilligers een avond4daagse. Er wordt gewandeld over de vier routes van het nieuwe Wandelgebied Altweerterheide. Heb je zin om mee te wandelen? Geef je dan op.

Wandelgebied Altweerterheide
In samenwerking met ARK Natuurontwikkeling heeft Dorpsraad Altweerterheide een aantal nieuwe lokale wandelroutes gemaakt (Wandelgebied Altweerterheide). Daarbij zijn ideeën van bewoners vanuit een druk bezochte inloopavond verwerkt.

Veel bestaande (onverharde) openbare wegen en paden maken deel uit van de nieuwe wandelroutes. Prominent zijn de onderhoudspaden langs de recentelijk heringerichte Tungelroyse beek. Een klein deel van de ommetjes loopt over particulier eigendom. De Dorpsraad heeft met de eigenaar afspraken gemaakt over het gebruik, beheer en onderhoud.

Kerke brökske
Onderdeel van Wandelgebied is het Kerke brökske dit maakt samen met de bestaande Romeinse brug en het Linjerbrökske, de Tungelroyse beek toegankelijk voor de recreant. Hierdoor kan een breder publiek genieten van dit bijzonder geslaagde en grootste beekherstelproject van Nederland. Grenspark Kempen~Broek heeft medewerking verleend bij het inrichten van wandelgebied Altweerterheide.

Bijdrage vrijwilligers/sponsoren en subsidieverstrekkers
Door bijdragen van vrijwilligers en ondernemers is het aanleggen van wandelgebied Altweerterheide met het Kerke brökske mogelijk gemaakt. Daarnaast hebben diverse instanties een subsidie verstrekt. Iedereen die een bijdrage heeft geleverd, willen wij hiervoor bedanken

Opening Wandelgebied met Kerke brökske
Op zondag 4 september is de feestelijke opening van Wandelgebied Altweerterheide en het Kerke brökske. Deze opening is aansluitend aan de opening van de Landdag Altweerterheide.

Avond4daagse Wandelgebied Altweerterheide
Om meer bekendheid te geven aan het wandelgebied organiseerd dorpsraad Altweeterheide samen met vrijwilligers een avond4daagse. Tijdens de 4daagse wordt er gewandeld op de 4 routes van Wandelgebeid Altweerterheide.

De realisatie van Wandelgebied Altweerterheide en het Kerke-brökske is een initiatief van dorpsraad Altweerterheide en wordt mede mogelijk door:
• ARK Natuurontwikkeling
• Grenspark Kempen~Broek
• Stichting IKL
• Waterschap Peel en Maasvallei
• Gemeente Weert
• Natuurmonumenten
• Sponsoren
• Vrijwilligers

Kijk op:
www.avondvierdaagse-altweerterheide.nl
https://www.facebook.com/Avond4daagse-Wandelgebied-Altweerterheide-324065517928519/
mail: [email protected]