Foto’s – Op 20 juli j.l. stemde de gemeenteraad van Weert in om op het terrein van het voormalig Bisschoppelijk College een springstal te realiseren. Initiatiefnemer Rob Ehrens liet er geen gras over groeien en binnen enkele dagen na de goedkeuring zat de schop in de grond.

De eerste palen voor de springstal langs de Nelissenhofweg / Kazernelaan staan inmiddels al overeind. De paardenhouderij/-stoeterij krijgt een stalling voor maximaal 50 paarden en een indoor-africhtingshal met trainingsfaciliteiten voor topsport en breedtesport (een zogenaamd Talentencentrum).

Initiatiefnemer Rob Ehrens is een voormalige Nederlandse springruiter. Hij is nu bondscoach bij de KNHS, de officiële overkoepelende organisatie voor hippische recreatie-, wedstrijd- en topsport. Mocht je hem na de Olympische Spelen fanmail willen sturen, dan kan dat. De brievenbus staat ook al in de grond.