Knutselen bij de Sint Annamolen

Na het succes van de knutselzondagmiddag in mei, organiseert Molenstichting Weerterland opnieuw een leuke knutselmiddag op zondag 7 augustus tussen 13.30 en 16.30 uur op de Sint Annamolen aan de Keenterstraat. Alle schoolkinderen die momenteel schoolvakantie hebben of hier in de regio hun vakantie doorbrengen, zijn welkom. De molen van Keent is vast iedere 1e zondag van de maand ’s middags ook voor bezoekers geopend.

“Neem drie of vier lege kokers van een rol toiletpapier mee of twee lege kokers van een keukenrol. En zelf een schaartje meebrengen is ook makkelijk. Dan maken ze daar samen met jullie een leuke windmolen of watermolen van.” Dat advies geeft Jan Croonen van Molenstichting Weerterland aan kinderen (leeftijd vanaf 6, 7 jaar) die zondagmiddag 7 augustus komen knutselen bij de Annamolen aan de Keenterstraat.

Wat oudere kinderen kunnen (met wat hulp) een windmolen of watermolen in elkaar knutselen. Jongere kinderen kunnen naar hartenlust kleuren of een eenvoudiger model van een windmolen inkleuren en daarna in elkaar frutselen. Uiteraard staan lijm, kleurstiften en overige materialen ter beschikking.

Ouders en begeleiders kunnen de kinderen bij het knutselen meehelpen maar zij kunnen uiteraard ook de molen bezichtigen.