Foto’s – Op maandag 15 augustus werd met een hoogmis in de St. Martinuskerk de Maria-Tenhemelopneming, ook wel Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart genoemd, gevierd. In de katholieke kerk wordt op deze dag gevierd dat Maria met lichaam en ziel in de hemel is opgenomen.

De mis startte om 19.00 uur met een plechtige intochtprocessie. De dames van het draagstersgilde droegen het Mariabeeld. De broedermeesters van de Venerabele Broederschap van de Miraculeuse Onse Lieve Vrouwe tot Weert begeleidden haar. De mis werd muzikaal opgeluisterd door het Groot Sint Martinuskoor.

Bekijk een sfeerimpressie.
[nggallery id=’4169’]

3 REACTIES

  1. Dat je het een poppenkast vindt prima. Maar respecteer gewoon dat er mensen zijn die hier waarde asn hechten of kracht uit halen.

  2. Ik vind uw reactie ongepast. In Nederland is vrijheid van godsdienst, er zijn landen waar gelovigen vervolgd worden, enige tijd geleden is er nog een priester vermoord in Frankrijk.

Comments are closed.