Ombouw skatepark op Leuken

Foto’s – Vanochtend is er werk gemaakt van het onlogische skatepark aan de Leukerschansstraat in Weert. Na bijna twee jaar actie voeren door de gebruikers van het park en ROOD (de jongerenafdeling van de SP) had de gemeente Weert groen licht gegeven voor het aanpassen van het skatepark.

De heren van Spereco Speeltoestellen en grondverzetbedrijf vd Kruys, beiden uit Weert, stonden in de vroege ochtend de onderdelen los te schroeven. Daarna werden ze op de gewenste locatie geplaatst en gemonteerd. De onderdelen van het skatepark stonden in een onlogische volgorde en dat is nu letterlijk rechtgezet. Ook de jongeren staken de handen uit de mouwen en ruimde de achtergebleven rommel op.

Met het verplaatsen van de toestellen is men er nog niet, zo gaven de jongeren aan. De ongelijke naden in de halfpipe zorgen voor gevaarlijke situaties en ook is er roest opgetreden. Ten gevolge van het achterstallig onderhoud is men al een aantal keer gevallen. Ook is verlichting nog een veelgehoorde wens. Men hoopt dat ook deze punten door de gemeente Weert worden aangepakt, maar het begin is gemaakt en daar is men erg blij mee.