In samenspraak met de leverancier en de NVWA vraagt Sligro en EMTÉ consumenten die dagverse broden, broodjes en mueslibollen van het merk Lambèr en/of Trommelen, waarbij in de ingrediënteninformatie ‘volkorenmeel’ staat, niet te consumeren en deze terug te brengen naar één van de EMTÉ-winkels of Sligro-vestigingen. Deze producten kunnen mogelijk hard plastic bevatten en daarom schadelijk zijn voor de gezondheid.

Het betreft dagverse broden, broodjes en mueslibollen van het merk Lambèr en Trommelen met verkoopdag 15-08-2016. Deze producten zijn verkocht bij EMTÉ supermarkten en de Sligro groothandels. Nederweert heeft een vestiging van EMTÉ en Weert een vestiging van Sligro. De tekortkoming is ontstaan doordat de leverancier heeft aangegeven dat er in de grondstof volkorenmeel mogelijk een stuk hard plastic heeft gezeten.

Als je het product reeds hebt gegeten en klachten hebt, neem dan contact op met je huisarts. Klanten die het product hebben gekocht, kunnen dit uiteraard terug brengen naar de winkels van EMTÉ of de Sligro-vestigingen. Het aankoopbedrag wordt terugbetaald.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Klantenservice van EMTÉ of Sligro. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0413 – 34 35 00.