Vragen over Arabische bus-info

Budel/Weert – Busmaatschappij Hermes communiceert in het Arabisch over buslijn 173 (Weert-Budel) bij een bushalte in Budel en dat leidde tot vragen op provinciaal niveau.

De PVV wil dat de tekst ook in het Nederlands wordt weergegeven en de provincie Noord-Brabant is het daar mee eens. Ze hebben Hermes gevraagd om de informatievoorziening dat op internationale reizigers gericht is ook in het Nederlands te vertalen. Hermes heeft toegezegd dat te zullen doen.

Het verzoek voor de Arabische vertaling gebeurde in overleg met het COA, buschauffeurs en de Provincie Noord-Brabant. Vervolgens heeft men er voor gekozen om praktische informatie te leveren aan de bewoners van het AZC.

De letterlijke vertaling luidt: “Let op! De laatste bus vanuit Weert die Halte Cranendonck/AZC aandoet, vertrekt om 23.33 uur. De bus die daarna vertrekt stopt alleen in Budel centrum en rijdt niet meer door naar het AZC. De laatste bus vanuit Eindhoven stopt wel gewoon bij het AZC. Daarnaast kan er nooit met een € 50,- biljet betaald worden indien u een buskaartje wilt kopen. U dient met kleinere biljetten of liever nog met gepast geld te betalen. Uiteraard kunt u wel meerijden indien u een OV Chipkaart of een geldig buskaartje in bezit heeft. Dank!”