Update 16.55u – Foto’s/video – De hulpdiensten zijn maandag omstreeks 13.00 uur gealarmeerd voor een incident op de Schuttebeemd in Weert.

Ter plaatse heeft een steekincident plaatsgevonden in een woning op de hoek Schuttebeemd /Gulikstraat. Het slachtoffer was er ernstig aan toe, zo meldt de politie. Er kwamen twee ambulances ter plaatse om medische bijstand te bieden, maar ze zijn inmiddels zonder patiënt vertrokken.

In 2013 raakte in hetzelfde huis ook een bewoners gewond, nadat drie mannen de woning waren binnengedrongen en de bewoner hadden mishandeld (https://www.weertdegekste.nl/2013/01/man-gewond-na-overval-in-woning/).

De politie heeft de straat afgezet met lint en stelt een onderzoek in en bekijkt of er een verband ligt met de mishandeling in 2013.

Update 15.10 uur:
De 73-jarige man die zwaar gewond raakte bij het steekincident in de woning aan de Schuttebeemd is in de woning overleden. Het gaat om de bewoner.

Even voor 13:00 uur werd de politie gewaarschuwd dat iemand gewond in de woning zou liggen. In de woning trof de politie een zwaargewonde man aan. Hij is daar korte tijd later overleden. De politie heeft vlak na het incident een man aangehouden bij de woning. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het steekincident. Wat zich heeft afgespeeld in de woning wordt nu onderzocht. Er vindt onder meer een sporenonderzoek en een buurtonderzoek plaats.

De politie is op zoek naar informatie die kan helpen de toedracht duidelijk te krijgen. Heeft u iets gezien of gehoord dat mogelijk met dit incident te maken heeft geef dat dan door aan de politie via het landelijk telefoonnummer 0900 – 8844. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000.

Lees ook bij de Telegraaf:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/26502546/___Junk_stak_bejaarde_Michel_dood___.html

Video via Youtube:
Inzet hulpdiensten: https://youtu.be/rw87ntyFviA
Onderzoek politie: https://youtu.be/Zy-xIyPnhtA