Toeristen doen mee met volksloop

Door de vele vakantiegangers had de organisatie van de IJzeren Man Volksloop een kleiner aantal deelnemers aan de start verwacht dan normaal. Maar daar dachten een groot aantal toeristen anders over; zo’n 35 nieuwe inschrijvingen uit binnen- en buitenland zorgden er voor, dat er 185 personen aan de start verschenen.

Vóór de start werden liefst 2 deelnemers gehuldigd die elk 300 maal aan de start stonden; Hans van Dooren, meestal te vinden onder de 17.5 km lopers, en lid van de Grenslaupers, en Wim Frenken uit Weert. Voor hun gezamenlijke totale afstand van zo’n 10.000 Volksloop kilometers kregen ze een welverdiend applaus.

Na de start bleek al snel, dat de warmte de lopers parten speelde; zo’n hoge temperatuur waren ze de laatste weken niet meer gewend, en ook de vochtigheidsgraad deed nog een duit in het zakje. Gelukkig lag het parcours er gelikt bij, en was er voldoende drank aanwezig na de inspanningen.

Enkele opvallende prestaties; Sam van der Werf uit Sneek liep de 1.2 km bij de jongens in 4.21 min. en bij de heren t/m 40 jaar was Peter-Paul Derks uit Eindhoven in 38.11 de snelste.
Voor alle uitslagen kun je terecht op de site van AVWeert; www.avweert.nl.