Transformatie naar Jack & Jones

Foto’s – Jarenlang was Langstraat 3-5 het adres van boekhandel Tindemans. In april van dit jaar kwam het plotselinge besluit om na 50 jaar te stoppen met de boek- en tijdschriftenwinkel. De weken daarna volgde een uitverkoop waarna de deuren definitief dicht gingen.

Echter van leegstand was geen sprake. Modeketen Jack & Jones had zich direct aangeboden om zich in het pand te vestigen. Het pand heeft een complete metamorfose ondergaan. In de voorbije weken is het pand volledig gestript en voorzien van een nieuwe gevel en interieur. Woensdag opende de deuren van de nieuwe ‘concept store’ van Jack & Jones.

Jack & Jones valt onder het Deense moederbedrijf BESTSELLER. Een medewerker van Jack & Jones geeft aan dat ze een opleving zien in de bezoekersaantallen van hun winkels in Weert. Daardoor durft het bedrijf ook in Weert te investeren in een nieuwe en grotere Jack & Jones. In het pand waar Jack & Jones voorheen in was gevestigd, zit nu een ONLY dat ook onderdeel is van BESTSELLER. Ook Vero Moda is eigendom van deze keten. Deze winkel verhuisde in 2013 ook naar een groter pand in de Langstraat.

De winkels van BESTSELLER houden goed in de gaten wat de wensen zijn van de bezoekers in de binnenstad, zo ook van de Belgen. Daarop wordt het assortiment aangepast. Een winkel in bijvoorbeeld Enschede krijgt veel bezoekers uit Duitsland over de vloer en kan dus een heel ander assortiment hebben liggen dan de winkel in Weert.

Maar Weert heeft weer een vernieuwde winkel erbij. Benieuwd naar de transformatie? Bekijk het via de foto’s.

[nggallery id=’4195’]