Weerterbergen in Franse handen

Foto: Feest op de Weerterbergen tijdens Loveland Weekender in 2014

Alle campings en vakantieparken van Roompot Vakanties, waaronder vakantiepark De Weerterbergen, komen in Franse handen. Roompot komt van oorsprong uit Zeeland en is destijds overgenomen door de investeerders Gilde Buy Out Partners en BNP Paribas Fortis. Deze investeerders hebben hun belang nu verkocht aan het Franse investeringsbedrijf PAI Partners.

Met de overname krijgt Roompot de mogelijkheid om verder te groeien. Ook kan Roompot nu haar 32 eigen vakantieparken verder opknappen en de campings omvormen tot parken met vakantiehuisjes. De nieuwe eigenaar PAI geeft aan dat investeren in vakantieparken aantrekkelijk is omdat Europeanen steeds vaker en korter met vakantie gaan waardoor er veel behoefte is aan dichterbij gelegen bestemmingen.

Vakantiepark de Weerterbergen heeft al verschillende eigenaren gehad. Het vakantiepark in Weert opende in 1985 en viel toen onder het bedrijf Vendorado, dat in 1989 de naam Gran Dorado kreeg. Gran Dorado was oorspronkelijk opgericht door eigenaar van winkelketens Vendex, bekend van o.a. Vroom & Dreesmann. Ook ‘t Vosseven in Stramproy was destijds van Gran Dorado.

Begin 2002 werd Pierre & Vacances eigenaar van Gran Dorado. 34 parken gingen verder onder de naam Landal Greenparcs en 5 onder de naam Center Parcs. Eén park werd verkocht, mede na aandringen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, en dat was de Weerterbergen. Het park ging sinds die tijd verder onder de vlag van Roompot.

Roompot Vakanties is opgericht in 1965 en is in de afgelopen 50 jaar van een eenvoudige camping uitgegroeid tot nationaal marktleider met een internationaal aanbod in Duitsland, België, Frankrijk en Denemarken. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Kamperland en dat zal na de overname voorlopig ook zo blijven. Momenteel heeft Roompot Vakanties circa 200 bungalowparken en 23 campings in haar aanbod.