Verdachte situatie Lozerweg

Foto’s – In de nacht van zaterdag op zondag zijn meerdere personen aangehouden in de omgeving van de IJzeren Man.

Een medewerker van een beveiligingsbedrijf merkte een verdachte situatie op bij een bedrijf aan de Lozerweg. Er werd o.a. een opengeknipt hekwerk aangetroffen. In de directe omgeving werden een aantal verdachte personen aangetroffen. De beveiliger waarschuwde de politie die snel ter plaatse kwam.

Uiteindelijk werden op het parkeerterrein van Dennenoord de verdachte voertuigen aangetroffen. De politie zette een zoektocht op touw en trof twee personen aan bij het water van de IJzeren Man. Het geblaf van de politiehond was voldoende om de verdachten, die zich hadden verstopt in het riet, tevoorschijn te laten komen.

Eén persoon werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De ander mocht zijn weg vervolgen omdat er onvoldoende bewijs was. Vier andere verdachten werden in de omgeving van de Suffolkweg-Zuid aangetroffen. Aldaar zijn twee personen aangehouden.