Foto’s – Bij het begin van het nieuwe schooljaar wordt op Brede School Markeent aandacht besteed aan de renovatie van de St. Jozefslaan. Echter is er nog geen reden om de confetti te laten knallen.

Wethouder Litjens onthult om 10.00 uur de 30 km borden en de veiligheidspaaltjes. De wethouder geeft samen met wijkagent Mustafa tevens het startsein voor de actie: septembermaand, verkeersmaand. Zij maken de verkeersregels van de week kenbaar en installeren de verkeerscoaches (kinderen van de groepen 7 en 8) die in samenwerking met politie en leerkrachten zullen zorgen voor de naleving van deze verkeersregels. Stichting Groen toont die dag een nieuwe boom die geplant wordt op de speelplaats van de school ter compensatie van de gekapte bomen op de St. Jozefslaan.

Echter de confettikanonnen die al voor de zomervakantie waren ingekocht, blijven nog even in de kast. De renovatie is nog niet voltooid conform afspraak, zo vertelt actiecomit√© ‘Stop st. Jozefslaan racebaan!’. Wanneer de zebrapaden op de juiste plaats liggen en het kruispunt St. Jozefslaan – Victor de Stuerstraat de afgesproken hoogte heeft, is fase 2 voltooid en is de feestvreugde compleet.

Er zaten tevens verkeerde hoogteverschillen in de stoep. Hierdoor kon het regenwater niet aflopen richting de goot op straat, maar zou er een grote waterplas ontstaan. Ook het reeds bestaande waarschuwingsbord boven de voetgangersoversteek was beschadigd geraakt tijdens de renovatie. Inmiddels is de stoep opnieuw aangelegd en het bord zal op kosten van de aannemer worden vervangen.

Momenteel is er overleg tussen het actiecomité en de gemeente over de ontstane situatie. Om het proces tot een goed einde te brengen zal de wethouder maandag van Brede School Markeent en het actiecomité een rapport voorzien van enkele kadobonnen ontvangen. Het maakt duidelijk waar de werkpunten zitten die verricht moeten worden zodat voor de winter fase 2 kan worden afgesloten met confettikanonnen en dit dossier eindelijk kan worden gesloten.

8 REACTIES

  1. Hoeveel bomen gekapt en hoeveel teruggeplaatst? En dan die teruggeplaatste op een schoolplein. Waarschijnlijk zal de school voor het onderhoud mogen zorgen.

  2. Ben overigens benieuwd hoe lang het duurt voor we er achter komen dat het toch niet werkt zoals gedacht en er weer opnieuw een advies mag worden uitgebracht. Lijkt misschien op zwartkijkerij maar dat is wel de algemene trend bij verkeersmaatregelen in Weert. Ik stond van de week bij de stoplichten Ringbaan Oost / Ringbaan Noord om vanaf Oost linksaf richting Boshoven te gaan. Vanaf Nederweert stond een vrachtwagen om linksaf Ringbaan Oost op te gaan (enige auto daar). Hij krijgt groen en trekt meteen op. Daarna kreeg ik groen, maar de vrachtwagen was pas halverwege de kruising. Voor ik de kruising op kon rijden stond ook mijn licht weer op rood (kon ik zien omdat de wagens achter mij weer moesten wachten). En dan maar blijven volhouden dat de afstellingen kloppen.

  3. Oud nieuws, de gemeente, en vooral wethouder Litjens die verantwoordelijk is voor de zooi van de afgelopen jaren zou eindelijk eens iets goed moeten doen, dan is pas nieuws. Het stationsplein is in afwachting van een derde verandering. De kruising Maaseikerweg/Beatrixlaan wacht al 4 jaar op iets maar dat gaat nog duren tot 2017 las ik net en de oplossing is nog klote ook. Waar betalen de burgers voor? Voorstellen worden niet geaccepteerd of er wordt niet gereageerd vanuit de gemeente.

  4. Dat komt daar nooit meer goed, wat ze ook proberen. Helaas is het niet meer terug te draaien, maar die school ligt daar volkomen misplaatst.

Comments are closed.